Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om köp, leveranser, faktura och annat som rör våra varor och tjänster.
Om du inte hittar svaret på just din fråga, tveka inte att höra av dig till kundservice@fredells.com så hjälper vi dig.

Frågor om din beställning

Köpvillkoren gäller fortfarande på de köp som gjorts. BAUHAUS övertar rörelsen och även alla de åtaganden som Fredells har. När själva överlåtelsen skett kan förstås nya köpvillkor från BAUHAUS komma att gälla vid nya köp du gör. 

När din beställning har registrerats skickar vi en orderbekräftelse till din mail. Har du inte mottagit någon orderbekräftelse så hör gärna av dig till kundservice så hjälper vi dig mer än gärna.

Vi packar snabbt - så beställer du tidigt på dagen är chansen stor att du kan hämta ditt paket samma kväll. Vi skickar ett sms så vet du. Din order finns tillgänglig i varuutlämningen i 5 dagar.

 

Visst går det fort ibland och alla har ju rätt att ångra sig. Kontakta oss på kundservice@fredells.com så gör vi vårt yttersta för att stoppa din beställning. Om vi redan hunnit skicka ditt paket kan vi inte ändra ordern, men hjälper dig såklart med att returnera. 

Vad roligt att du hittade mer saker, kontakta oss på kundservice@fredells.com eller ring oss på telefon 08-723 47 00 så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig att lägga till varorna i din befintliga beställning.

Sortiment och priser

Ja, det stämmer. De priser som visas här på fredells.com är samma som i våra varuhus. 

Ja, du kan använda din rabatt både i våra varuhus och online. 

Vår e-handel har ett brett lagerfört sortiment av de vanligaste och mest efterfrågade varorna. I de fysiska varuhusen i Sickla och Knivsta har du, utöver det lagerförda sortimentet, även möjlighet att beställa en specifik vara från någon av alla våra leverantörer. Knivsta, som är en mindre anläggning, har ett mindre lagerfört sortiment men du kan ju alltid få det du handlar online kört dit kostnadsfritt om du väljer click and collect. 

Betalning

Det ska vara smidigt att handla på fredells.com så vi samarbetar med Paynova. Du kan välja mellan en rad vanliga betalsätt; faktura, kortbetalning (Visa, Mastercard och American Express), delbetalning eller direktbetalning (SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken). Du kan läsa mer om de olika betalsätten här.

Vi tycker mycket om presentkort men för tillfället saknar vi dessvärre möjligheten att ta emot presentkort som betalningsalternativ online. Du är varmt välkommen att handla i våra fysiska varuhus där du kan betala med ditt presentkort så länge.

Vi har valt att samarbeta med Paynova AB som erbjuder säker och smidig betalning. Paynova är vår betalleverantör och står därför som betalningsmottagare vid banköverföring.

Det kan finnas flera anledningar till varför faktura och delbetalning inte visas i kassan. Betalleverantörens krav som exempelvis kreditvärdighet, och rätt ålder på fyllda 18 år, är några vanliga orsaker. Det kan också bero på att din varukorg har högre värde än 40 000 kronor. 

Det tillkommer inga extra kostnader som faktura- eller kontokortsavgifter, när du handlar på fredells.com. 
Vid delbetalning är krediträntan 0% upp till 6 månader och administrationsavgift 0 kr, men det tillkommer en aviseringsavgift på 29 kr per avi samt en uppläggningsavgift.
Du kan läsa mer om betalningsalternativen och se räkneexempel på delbetalning här.
 

Ingen fara, självklart hjälper vi dig. Kontakta oss på kundservice via kundservice@fredells.com eller om du föredrar att prata med oss kan du ringa på telefon: 08-723 47 00.

Vår betalleverantör Paynova erbjuder flera olika betalmetoder och gör vid varje betalning en avvägning mellan service och säkerhet. Det händer därför att möjligheten att betala mot faktura inte ges. Nekat köp mot faktura betyder att Paynova har tagit det säkra före det osäkra och gjort bedömningen att inte alla krav på kreditvärdighet, trygghet och säkerhet är fullt uppfyllda.

Vi tänker på både dig och mijön och skickar därför fakturan digitalt till din e-mail för att göra allt smidigare och lite vänligare. Har du valt delbetalning så skickas fakturan per post hem till dig i samband med din beställning.

Tack för att du handlat på fredells.com. Vad glada vi blir. Din faktura hittar du smidigast genom att logga in på dina sidor på minafakturor.fredells.com. Där har du möjlighet att administrera dina köp och se över dina betalningsalternativ. 

Bra att du frågar för du kan nämligen själv påverka betaltiden. Du har som standard 14 dagar på dig att betala fakturor från oss men är det snärjigt kan du logga in på minafakturor.fredells.com. Där kan du förlänga tiden med 10 dagar helt kostnadsfritt. Du kan även kontakta kundservice för att få hjälp att förlänga betalningstiden - vi hjälper dig gärna. Om du väljer att delbetala din faktura är kredittiden 30 dagar efter varje avi som skickas ut.

Leverans och frakt

Vi vill såklart hjälpa dig att få din leverans när det passar dig och ifall du har en specifik leveransdag och/eller leveranstid som passar dig bäst så är du välkommen att kontakta vår kundservice på kundservice@fredells.com så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig. 

Vi gör vårt bästa för att leverera din beställning så snabbt som möjligt och vanligtvis har du den hos dig redan inom 1-3 vardagar! Bor du inom Storstockholm och gör din beställning innan klockan 12.00 så har du möjlighet att få hem ditt paket samma kväll!

Frakten styrs efter vikten på det du handlar samt vilken leveransmetod du har valt. 
Vill du hämta din beställning från någon av våra varuhus är det kostnadsfritt!


En standardfrakt (under 20 kg) med DHL kostar 59 kr. Hemleverans med Best upp till 30 kg kostar 99 kr.
Vi erbjuder även hemleverans med DHL (dagtid):
För paket 20-84 kg kostar frakten 499 kr
För paket  85-130 kg kostar frakten 599 kr
För paket  131-300 kg kostar frakten 699 kr


Vill du ha hemleverans på större varor som kanske till och med kräver lyftkran, kostar frakten 975 kr (för paket från 20 kg, endast i Storstockholm)
 

Vi ska såklart göra vårt yttersta för att hjälpa dig. Önskar du ha hjälp med upp-/inbärning vänligen kontakta oss på kundservice@fredells.com eller ring oss på 
08-723 47 00.
 

För tillfället saknar vi möjlighet att leverera till öar som saknar broförbindelse. 
Vi kan skicka din order till skärgårdsö där leveranser kommer till din närmsta kajplats. 
Vid kajplatsleverans får du din order levererad på fastlandet. 
Önskar du direktleverans till en ö kontakta gärna oss på kundservice@fredells.com 

så försäkrar vi att din beställning packas korrekt och transporteras säkert. 

Ifall du handlar i någon av våra fysiska varhus kan våra duktiga säljare på Byggtjänst eller Transportkontoret hjälpa dig att ta fram en separat offert på leverans hela vägen fram till ön. Vi samarbetar i dessa fall med externa rederier, vilket innebär att det kommer att vara en avropstid på leveransen.
 

Det är förstås härligt att komma igång men för att vara på den säkra sidan råder vi dig att boka en hantverkare först när du har mottagit din beställning från oss. 

Ajdå, vad tråkigt att höra att ditt paket har blivit skadat. Vi ska naturligtvis hjälpa dig att fixa detta. Snabbaste sättet är att  maila oss på kundservice@fredells.com och beskriva vad det är som är skadat och om möjligt skicka med en bild av skadan. Missa inte att ange ditt ordernummer så vi kan leta upp varan i våra system. 

Retur och reklamation

För oss är det viktigt att du är nöjd! Uppfyller inte varan din förväntning eller om du ångrar dig, så har du 100 dagars returrätt från det att du mottagit din beställning. För att återlämna en vara måste den vara säljbar på nytt, det innebär att den ska vara oanvänd.

För att vi snabbt ska kunna hantera din retur ber vi dig ange ditt ordernummer, som du hittar i fakturan eller i orderbekräftelsen, dina kontaktuppgifter samt antal och benämning på de varor du önskar att returnera.

Öppet köp gäller inte anskaffningsvaror som tillverkas efter beställning.

 

Vi strävar efter att det ska vara smidigt att göra en retur och erbjuder därför flera valmöjligheter när du vill lämna tillbaka något. Du kan antingen lämna tillbaka varorna direkt till våra varuhus eller skicka tillbaka dem. Om du väljer att skicka tillbaka hela eller delar av en beställning, kontakta oss på kundservice@fredells.com för att motta ett sändningsnummer som du använder vid returfrakt. För att vi snabbt ska kunna hjälpa dig ange ditt ordernummer, som du hittar i fakturan eller i orderbekräftelsen, dina kontaktuppgifter och även antal och benämning på varor du önskar att returnera.
 

Hos oss har du hela 100 dagars öppet köp! Vi vill såklart att du ska ha möjlighet att undersöka varan du köpt och du får såklart öppna förpackningen för att kontrollera att/hur varan fungerar, men för att returen ska bli godkänd behöver varan du vill returnera vara helt i nyskick och att den returneras i oskadat originalemballage.

Visst blir det tokigt ibland och självklart får du returnera virke tillbaka till oss. Tänk på att vi för att kunna ta tillbaka virket behöver det vara i säljbart skick. 

Tack för att du handlat hos oss. Du kan kostnadsfritt förlänga betalningstiden på din faktura genom att logga in på minafakturor.fredells.com. Vi på kundservice kan såklart också hjälpa dig att förlänga betalningstiden för din faktura. Ifall du gör en delretur kommer du att få en nyuppdaterad faktura med korrigerat belopp. Har du redan betalat fakturan kommer vi att återbetala värdet på returen till dig. 

Vi gör vårt yttersta för att behandla och återbetala din retur så snabbt vi kan. Så fort vi har mottagit och behandlat din retur, så kommer vi att återbetala pengarna till dig. Återbetalningen sker på samma sätt som du valde att betala vid beställningen. En återbetalningen tar generellt 2-5 vardagar.

Kontaka kundservice på kundservice@fredells.com och berätta vad som har hänt varför du inte är nöjd med varan eller tjänsten. En reklamation ska rapporteras så snart felet upptäcks. Ju tidigare vi känner till felet, ju tidigare kan vi hjälpa dig att rätta till det. Två månader anses som skälig tid för upptäckt av skada/defekt.

Kundklubben

Klart du ska vara med! Att vara kundklubbsmedlem hos oss är en bra deal och förutom 3% bonus på dina köp får du erbjudanden om rabatter, unika evenemang och tematräffar. Du får din intjänade bonus i form av en värdecheck som du kan handla för. Under ”Mina sidor” på fredells.com ser du alla dina köp, saldo och din tillgängliga bonus. Smidigt och enkelt.
Dessutom får du låna  bilsläp kostnadsfritt i fem timmar (i mån av tillgång) om du besöker oss i Sickla.
 

Ja, självklart! Du kan använda din bonus i e-handeln. Tänk på att du måste vara inloggad för att se ditt aktuella bonusbelopp du kan kan handla för. 

Vad roligt att du vill bli medlem. Det är enkelt och tar bara några minuter. Fyll i dina uppgifter här så är du igång.

Är du redan medlem via varuhuset och vill aktivera medlemskapet online använder du samma länk men skriver in ditt personnummer/kundklubbsnummer och trycker på "Hämta uppgifter". Då kommer dina uppgifter upp och du kan bekräfta dem. Klart! 

Du kan när som helst se ditt aktuella saldo, eventuell bonus, dina fakturor (via Paynova), orderhistorik/kvitton och förstås ändra dina uppgifter.
 

På Fredells värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. I samband med att GDPR ersatt personuppgiftslagen under 2018, har vi också tagit fram en integritetspolicy som du kan läsa mer om här.

Övriga frågor

Ja, det hjälper vid dig gärna med. Är du medlem i Fredells kundklubb så är det dessutom kostnadsfritt. Annars är hyran 200 kronor/ timme. Det går utmärkt att bli medlem i samband med att du behöver låna ett släp.