Leveranser

När du handlar hos oss på fredells.com har du olika sätt att få hem dina varor på, allt för att göra det så smidigt som möjligt för dig!

Beroende på vad handlar hos oss på fredells.com kan du välja mellan olika sätt att få hem dina varor till dig. Fraktpriserna baseras på den totala vikten på din order och är lättast att se när du har lagt dina varor i kundkorgen och går till kassan. Vill du hellre veta mer om fraktpriser hem från varuhuset, se "Handlat i varuhuset"!

  • Hemleverans
  • Leverans till utlämningsställe
  • Hämta dina varor i butik
  • Fredellsbilar

Hemleverans

Vi levererar hem till dig i hela Sverige om du har en total ordervikt på 0-300 kg. Chauffören kontaktar dig för att stämma av leverans av din order. Varorna placeras utanför porten om du bor i lägenhetshus eller vid tomtgränsen om du bor i villa eller radhus.

Fraktavgiften för hemleverans varierar beroende på vikt. Under 20 kg kostar hemleverans 299 kr, 21-84 kg 499 kr, 85-130 kg 599 kr, 131-300 kg 699 kr i hela Sverige. Returavgiften om du skulle ångra dig är på samma belopp.

Leverans till utlämningsställe

Du kan även få leverans i hela Sverige om du hämtar ut din order på ett DHL utlämningsställe! Order som ska hämtas på ett utlämningsställe får ha en total maxvikt på 20 kg, maxlängd 150 cm samt längd+omkrets på max 300 cm. I dagsläget kan du inte välja utlämningsställe utan det väljs ut nära din postadress med automatik.

Fraktavgiften för leverans till utlämningsställe är 59 kr i hela Sverige med fri retur om du skulle ångra dig. 

Fredells egna bilar

För tyngre, långa och otympliga transporter såsom virke m.m. kan du enbart välja Fredells egna bilar med lyftkran. Dessa levererar bara i Stor-Stockholm. När du matar in ditt postnummer i kundvagnen kan du se vilka leveranssätt som är möjliga för det område dit du vill ha varorna levererade. Är du inloggad baseras leveranssätten på din ordinarie postadress du har registrerat ditt konto på.

De varor som har begränsningar i leveranssätt är markerade med en symbol "Möjliga leveranssätt".

När du har bokat hemleverans hör chauffören av sig till dig för att stämma av när under dagen leverans kan ske. Varorna placeras utanför porten om du bor i lägenhetshus eller vid tomtgränsen om du bor i villa eller radhus. 

Fraktavgiften över 300 kg är 925 kr (endast möjligt i Stor-Stockholm). Returavgiften om du skulle ångra dig är på samma belopp.

Hämta dina varor i butik

Du kan även välja att hämta dina varor direkt i butik (i Sickla eller Knivsta). Vi har även vissa varor som endast kan hämtas ut i butik på grund av brandfarligt eller klimatkänsligt material som till exempel färg och brandfarliga vätskor. 

De varor som har begränsningar i leveranssätt är markerade med en symbol "Möjliga leveranssätt".

Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 1-3 vardagar. När du beställer får du en preliminär leveranstid, som du även kan se i kassan. Denna leveranstid bekräftas så snart du har lagt din order och vi har börjat ta hand om förberedelserna för plock och transport.

Transportskador

Om du får hem en leverans som har blivit skadad under transporten, meddela oss på Fredells kundservice. Ta gärna bilder och bifoga i ditt mail!