Färgtrender

Miljö och hållbarhet är ledord som fortsatt kommer att påverka hur vi inreder våra hem framöver, men lekfullhet och starka färger är också något som präglar inredningstrenderna.

Gröna nyanser

Ett enkelt sätt att få in naturen och lugnet är helt enkelt att färglägga hemmet i diverse gröna nyanser. De gröna kulörerna lugnar och ger hemmet en botanisk känsla. Är du inte redo att ta steget fullt ut och måla hela sovrummet i en mossgrön kulör – ge skåpet eller byrån en uppfräschning och ny färg. Går också hand i hand med hållbarhetstänk – ta hand om det du har.

hostens_fargtredner_2018_tips_fix_artikel_gron.jpg

Vänster: LADY Mineral 8469 Green Leaf / Höger: Jotun Sens 8302 Lagerträd

Rosa

Är det en färg som vi absolut inte är klara med så är det rosa. Den var trendig i våras och färgen kommer fortsätta pryda hemmets väggar även i höst. Ett enkelt sätt att skapa sommarkänsla året runt. Den mjuka kulören har till och med letat sig in i köket och har en trend kommit så långt som till matrummet, där trender tenderar att gå lite långsammare, är den här för att stanna. Kombinera gärna färgen med grått för att skapa en kontrast mellan det mjuka och det hårda.

hostens_fargtredner_2018_tips_fix_artikel_rosa.jpg

Vänster: Nordsjö Coy / Höger: Jotun Sens 2024 Sens

Starka färger

En annan trend är det färgstarka och lekfulla. Här tar den klassiska skandinaviska designen och inredningen ett steg tillbaka och färg, färg och åter färg kommer in. Här gäller det att inte vara rädd utan att leka med diverse starka kulörer. Kombinera gärna med stora blommiga mönster. Tänk också på att det inte bara är väggar och möbler som kan ha färg - våga sätt färg på dina lampskärmar, mattor och textilier. På så sätt kan du snabbt och enkelt ändra rummets intryck på bara några minuter.

hostens_fargtredner_2018_tips_fix_artikel_fargstark_2.jpg

Vänster: Jotun Sens 6084 Sjömaragd / Mitten: Nordsjö Illuminated Bordeaux / Höger: Jotun 4594 Blå Harmoni